Este DELICIOASA!
ingrediente:
Pentru blat
5 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
100 ml ulei
un praf de sare
1 praf copt
vanilie..
plus..
20 caise..aproximativ..mai bine cumparati un kilogram si le savurati pe masura ce le preparati in tarta..:)
20g unt
70..100 g biscuiti simpli
se tapeteaza cu unt, (margarina) tava..
se captuseste tava unsa, cu biscuitii macinati.. ( ati facut biscuiti cu mar la un bebelus..? Atunci stiti cum trebuie sa arate biscuitii macinati :) )
se desfac caisele in jumatate, se scot samburii
se pun in tava jumatatile de caise cu partea in care a fost samburele in sus..
in locul samburelui se pune un pic de unt
Blatul:
se bate albusul si praful de sare
se adauga galbenusurile frecate cu zahar
se adauga uleiul
se adauga faina si vanilia
se pune PRAFUL DE COPT!
toate inglobate si batute intr-o compozitie omogena si pufoasa se toarna peste caisele din tava..
foc moderat catre mic..
cand e desprinsa de margini va avea o culoare aurie..
rasturnati pe un blat si tapetati generos cu zahar pudra..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu